Widzę, że ceny Octavii cały czas trzymają górny pułap. Na szybko przejrzałem otomoto/olx i szału nie ma :/ A Jetty w większości to TSI.
W tym roku ubezpieczyłem Octavie na wyższą kwotę niż rok temu wg. Eurotaxa.
Oni chyba liczą jakieś średnie ceny transakcyjne na rynku i może to ma odzwierciedlenie w tym że Octavia w pewnym wieku trzyma cenę ?
Witam.
Dzisiaj rozebrałem trzecie światło stop (led) i część diód jest spalona - wywala błąd na zegarach.
Czy jeżeli wstawię tam taśmę led wodoszczelna to będzie ok, nie będzie wywalało błędu?
Taśmę mam taką:
Daj znać jak poszło bo u mnie też nie świecą wszystkie diody.Wiem,że ta lampa nie jest droga,ale lubię porobić czasami przy aucie i chętnie zabiorę się za tą lampę.
ale starą wlutowałeś czy wpiete masz dwie ? bo może na dwóch będzie ok bez błędu a z jedną będzie już błąd
Stara wypięta i wycięte z niej piny do wtyczki i wlutowane w taśmę.
Taśma wklejona do plastiku lampy i wywalona ta przeźroczysta wkładka na ledy bo nie pokrywały się z nimi te "oczka".
Na razie nie wywaliło błędu (naciskałem kilka razy stop i trzymałem wciśnięty)
Ja też wymieniłem płytkę z ledami na taką z Ikeii za parę złotych, trzecie światło stop raczej nie jest diagnozowane.
Jak by nie było diagnozowane to bym nie miał błędu na blacie i w vcds-ie nie pojawiał by się błąd 3 stopu - a tak u mnie było.
Po wymianie taśmy błąd się nie pojawia.
[ Dodano: Pon 22 Cze, 15 13:06 ]
Zamieszczone przez fan
Zrobisz zdjęcie jak to wygląda przy wciśniętym stopie?
Podpowiedzcie proszę, jak rozebrać tego trzeciego stopa. Mam 2 sztuki i w żadnym z nich nie idzie tego zrobić. W jednym na małym odcinku jest szczelina, ale jak podważam, to nie chce iść po "spawie", tylko zaczyna pękać.
Jak potem to kleicie?
Dzięki!
Podpowiedzcie proszę, jak rozebrać tego trzeciego stopa. Mam 2 sztuki i w żadnym z nich nie idzie tego zrobić. W jednym na małym odcinku jest szczelina, ale jak podważam, to nie chce iść po "spawie", tylko zaczyna pękać.
Jak potem to kleicie?
Dzięki!
Podpinam się pod temat. Czy stop jest rozbieralny czy sklejony na amen?
O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836 Maciej
Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..
Jak potem to kleicie?
Dzięki!
Podpinam się pod temat. Czy stop jest rozbieralny czy sklejony na amen?
Lampa jest sklejona i trzeba delikatnie ja rozkleic po zewnetrznej stronie.
Jak masz 2 szt to mozesz z jednej sprobowac wyciac dremelem tylna czesc, wyjac srodek, wkleic tasme i skleic spowrotem
[ Dodano: Sro 24 Cze, 15 20:35 ]
Zamieszczone przez Jacek7210
Rozumiem, że w led światło jest koloru żółtego....
Swiatlo jest koloru jasno czerwonego (moze nie tak czerwone jak oryginal bo tam byly czerwone diody za czerwonym plastikiem) - na pewno nie jest zolte...
U mnie żadna nie chce się rozklejać, bo albo nie ma gdzie podważyć, albo pęka. O Dremelu myślałem od dawna, ale nie mam niestety tego cuda... W każdym razie dzięki za wskazówki.
Odswieze temat.
He.pa jaka dkuga jest tasma ktora kupiles? Naile diod i pod jakie napiecie ona jest?
Jest to taśma 12v wodoszczelna 5m biała ciepła, pełno tego na allegro (są też czerwone), ja miałem taką i odciąłem kilkanaście cm pod stop.
Ok dzieki wielkie. Wlasnie wrocilem z Vastoramy ale byly tylko cale szpulki po 10m za minimum 87zl. Wiec poszukam 1m z Allegro raczej. A czy potrzebowales wtyczki jakiejs czy jedynie wylutowales ze starego swiatla stop i wlutowales do nowego?
Ok dzieki wielkie. Wlasnie wrocilem z Vastoramy ale byly tylko cale szpulki po 10m za minimum 87zl. Wiec poszukam 1m z Allegro raczej. A czy potrzebowales wtyczki jakiejs czy jedynie wylutowales ze starego swiatla stop i wlutowales do nowego?
Wtyczka została wycięta ze starej płytki i wlutowana w taśmę.
Wtyczka została wycięta ze starej płytki i wlutowana w taśmę.
He.pa pytanko jeszcze. Czy tasme LED wklejales w te tylna scianke obudowy i pozniej te scianke z tasma wkleiles do reszty lampy? Jesli tak to jakiego kleju uzywales a jesli nie to w jaki sposob polaczyles to wszystko do kupy?
Komentarz